Czech cup - preview čtvrtfinále

06.04.2009 14:11


FK Olympiake Unčín    vs.    AC  Krakonosovo


Souboj dvou podprůměrných prvoligových klubů bude zítra patřit k vyrovnaným duelům. Olympiake v lize stále bojuje o záchranu a Krakonosovo o umístění v první polovině tabulky. Aktuální forma Unčína není vůbec špatná, z posledních 5 soutěžních zápasů 2 vyhrál, jednou remizoval a 2 prohrál. Bez povšimnutí nesmí zůstat ani skutečnost, že koncem března Unčín v ligovém zápase Krakonosovo porazil 2:0.
AC Krakonosovo po skvelém startu do sezóny v posledním období zažívá výrazný pokles formy. V posledním ligovém zápase sice tým vydřel remízu na hřišti Slavie Praha, avšak předtím prohrál 3 ligová utkání v řadě.
Zatímco tak hráčská kvalita hovoří mírně ve prospěch hostů, aktuální výsledky naopak přejí domácím. Lze tedy očekávat velmi vyrovnaný souboj, ve kterém pravděpodobně rozhodnou schopnosti manažerů nastavit správnou taktiku.

tip: AC Krakonosovo oplatí Unčínu týden starou ligovou porážku a postoupí.


Sparta Praha    vs.    FC Křemže

Souboj pražského Goliáše a Davida z Křemže. Hostující celek pod vedením manažera Taura je aktuálně na 3.příčce třetí divize. Sparta pod taktovkou slovenského manažera Ferrise naopak bojuje o evropské poháry v lize první. Úterní zápas na Letné tak má jasného favorita. Sparta neprohrála přes 10 soutěžních zápasů v řadě a je určitě odhodlaná v této sérii pokračovat. Tým plný českých reprezentantů je minimálně o dvě třídy lepší než hosté z třetí divize.
Pro FC Křemže je velkým úspěchem již samotný postup do čtvrfinále poháru. Los Křemži do cesty zatím nepostavil silnějšího soupeře, takže zkušenosti s kvalitními prvoligovými celky hostující tým postrádá.

tip: Přestože šance Křemže na překvapení tu jistě je, je tato šance minimální. Pokud si Sparta pohlídá taktiku a neudělá zbytečné chyby, hladká výhra a postup by jí neměly uniknout.


AC Peky Praha    vs.    Real Plasma 

Další souboj pražského týmu se slabším soupeřem. Peky aktuálně vévodí tabulce nejvyšší české soutěže a k titulu má zatím velmi blízko. Real Plazma naopak bojuje na druhé straně tabulky o záchranu v první lize. Kvalita mužstva hovoří jednoznačně ve prospěch domácích. Avšak Peky momentálně doplácí na úzký kádr a tak se někteří z jeho hráčů potýkají z výraznějším poklesem formy. Navíc v posledním ligovém utkání pražané prohráli na hřišti Zapomnění. A právě tyto dva faktory mohou být nadějí pro manažera Malicorna. Využít pokleslé formy soupeře a vzít si příklad z vyhraného zápasu Zapomnění.

tip: Přes špatnou formu některých z klíčových háčů si Peky postup pravděpodobně nenechá ujít.


SC GODS    vs.    RC Victoria Moravia 

K tomuto zápasu jen krátce. Poslední vzájemný duel na hřišti GODS koncem března zkončil jednobrankouvou remízou. Z tohoto zápasu se budeme chtítpoužit a nastavit lepší taktiku tak, abychom si zajistili přímí postup do semifinále a vyhli se případnému prodloužení či penaltám. Všichni naši klíčoví hráči jsou fit a v dobré formě. GODS mají dobrou formu a velmi solidní kádr, takže zápas nebude rozhodně lehký.

 

—————

Zpět