Síň slávy - 8.sezóna

21.01.2009 19:36

Každou sezónu se jeden z českých hráču uvede do slavnostní síně slávy. Síň slávy je určena hráčům nad 30 let, kteří se nezapomenutelným způsobem zapsali do historie českého fotbalu v Dugout-Online (v naprosté většině případů se tedy bude jednat o reprezentanty). O uvedení do Síně slávy se rozhodne ve veřejné anktetě.

 

Nominace hráčů na uvedení do Síně slávy pro 8. sezónu je následující:

 

Valentin Kriz - (ID 499290), Slavia Praha

 

11 zápasů NT (3 branky), 32 let, Levý záložník

 

Valentin Kriz je legendou v dresu sešívaných. Slávistický odchovanec již od začátku své kariéry patřil k oporám klubu. Přestože Kriz patří k nejlepším českým záložníků, a v minulosti jej lákalo několik slavných zahraničních velkoklubů, zůstal Valentin věrný Slavii Praha, kde podle všeho svoji kariéru i ukončí. Herní přednosti Krize spočívají především v jeho prudkých a nebezpečných střelách z dálky.

Krizova reprezentační kariéra je dlouhá a úspěšná. Valentin se může pochlubit celkem 11 reprezentačními starty a 3 brankami (z nichž dvě vstřelil 22.11.2007 v kvalifikačním zápase  Česká Republika 6 : 0 J.A.R). V současnosti se Krizova reprezentační kariéra díky zvyšujícímu se věku a klesající výkonnosti pomalu chýlí ke konci. V příští sezóně si pravděpodobně nominaci ještě vybojuje, avšak jeho reprezentační ambice budou v budoucnu klesat.  

 

 

Martin Blatak - (ID 783986), Fudbalski Klub Karaburma

 

11 zápasů NT, 31 let, Pravý obránce

 

O poloviny roku 2007 působí Martin Blatak v srbském klubu Fudbalski Klub Karaburma (3.liga), kde patří k pilířům klubové obrany. Přestože na klubové úrovni se Martin Blatak s příliš velkými úspěchy pochlubit nemůže, na reprezentační úrovni patří k jádru českého národního týmu.

S celkem 15 reprezentačními starty patří Blatak ke služebně nejstarším a zároveň nejvytíženějším hráčům českého nároďáku. Díky skvělým fyzickým vlastnostem je Blatak i přes svůj pokročilý věk jedním z nejlepších českých obránců.

 

 

Jaromir Machu - (ID 738784), Dukla Prague

 

17 zápasů NT, 32 let, Pravý záložník

 

Odchovanec Dukly Praha a jeden z mála českých záložníků s talentem superhvězdy je co se týče reprezentačních startů vůbec nejvytíženějším hráčem v české reprezentační historii. Machu na kontě již 17 startů v dresu českého nároďáku, ve kterých patřil díky své kreativitě a týmovému myšlení vždy k nejlepším hráčům na hřišti.

Machu je doslova geniálním záložníkem, který nestřílí mnoho, ale rozdává gólové přihrávky. Své nebezpečné centry zúročil naposled v kvalifikačním zápase (22.12.2008) Česká Republika 1 : 0 Japonsko, kde po jeho přímém kopu vstřelil vítěznou branku Wojnar.  V dresu Dukly Prahy je Machu nenahraditelnou součástí záložní řady, a to samé platí i pro reprezentační dres.

 

 

Pavel Bradac - (ID 494536), F.C. Petrolul Ploieşti

 

13 zápasů NT (3 branky), 31 let, Útočník

 

Současný nejlepší český útočník působí již 4. sezónu v rumunském týmu F.C. Petrolul, kde patří k oporám mužstva. V národním týmu je Pavel Bradac zatím jasnou jedničkou na pozici útočníka. Na kontě má 13 zápasů a 3 vstřelené branky. V současnosti Bradac prožívá střeleckou krizi, v reprezentaci naposledy skóroval do sítě USA v polovině loňského roku (Spojené státy Americké 1 : 2 Česká Republika) a ani v rumunské lize se mu zatím nedaří.

Přes momentální krizi má Bradac místo v reprezentaci zatím jisté a jako nejlepší český útočník je oporou mužstva. 

 

 

Jiri Amost - (ID 695140), Blackburn Rovers F.C.

 

15 zápasů NT (8 branky), 31 let, Útočník

 

Jiri Amost je historicky nejlepším střelcem české reprezentace. V 15 utkáních se mu podařilo vstřelit celkem 8 branek. V současnosti působí v zámoří v americkém klubu Blackburn Rovers.

Přestože nejlepší léta své kariéry má Amost již za sebou v základní jedenáctce českého nároďáku ještě pravidelně nenastupuje. V následujících sezónách jej sice nahradí mladší hráči, nicméně jeho reprezentační rekord 8 vstřelených branek se bude překonávat jen těžko.

 

 

—————

Zpět