Síň slávy - 8.sezóna - VÝSLEDKY

30.01.2009 15:00

Každou sezónu se jeden z českých hráču uvede do slavnostní síně slávy. Síň slávy je určena hráčům nad 30 let, kteří se nezapomenutelným způsobem zapsali do historie českého fotbalu v Dugout-Online (v naprosté většině případů se tedy bude jednat o reprezentanty). O uvedení do Síně slávy se rozhodne ve veřejné anktetě.

 

Na uvedení do síně slávy pro 8. sezónu Dugout-Online bylo nominováno těchto pět českých fotbalových legend:

- Valentin Kriz, záložník prvoligového klubu SK Slavie Praha

- Martin Blatak, obránce srbského klubu Karaburma

- Jaromir Machu, záložník druholigové Dukly Prague

- Pavel Bradac, útočník rumunského klubu F.C. Petrolul

- Jiri Amost, útočník amerického klubu Blackburn Rovers.

 

V anketě, které probíhala celý minulý týden, nakonec hlasovalo celkem 33 českých a slovenských manažerů. Vítězem ankety se stal slávista Valentin Kriz a dnes na slavnostním večeru bude jako vůbec první fotbalista uveden do síně slávy. Valentin Kriz v anketě těsně porazil Jiriho Amoste, historicky nejlepšího českého reprezentačního střelce.

 

Celkové výsledky ankety o uvedení do síně slávy pro 8.sezónu:

1. místo:    16 hlasů - Valentin Kriz

2. místo:    13 hlasů - Jiri Amost

3. místo:      2 hlasy - Jaromir Machu

4. místo:      1 hlas  - Martin Blatak

4. místo:      1 hlas  - Pavel Bradac

 

Valentinu Krizovi blahopřeme! Cena mu bude předána na dnešním galavečeru, kde mu zazpívají mimojiné i hvězdy českého showbyznysu Michal David a Helenka Vodnráčkova. Večerem bude provázet nestárnoucí a stále svěží bavič Petr Novotný. Galavečer vysílá nejsledovanější česká televize, TV Nova, od 20:00.

 

Jen pro připomenutí, důvody Krizovi nominace:

Valentin Kriz je legendou v dresu sešívaných. Slávistický odchovanec již od začátku své kariéry patřil k oporám klubu. Přestože Kriz patří k nejlepším českým záložníků, a v minulosti jej lákalo několik slavných zahraničních velkoklubů, zůstal Valentin věrný Slavii Praha, kde podle všeho svoji kariéru i ukončí. Herní přednosti Krize spočívají především v jeho prudkých a nebezpečných střelách z dálky.

Krizova reprezentační kariéra je dlouhá a úspěšná. Valentin se může pochlubit celkem 11 reprezentačními starty a 3 brankami (z nichž dvě vstřelil 22.11.2007 v kvalifikačním zápase  Česká Republika 6 : 0 J.A.R). V současnosti se Krizova reprezentační kariéra díky zvyšujícímu se věku a klesající výkonnosti pomalu chýlí ke konci. V příští sezóně si pravděpodobně nominaci ještě vybojuje, avšak jeho reprezentační ambice budou v budoucnu klesat.

 

 

—————

Zpět