Rozbor repre zápasů českých nároďáků (15.1.2008)

16.01.2009 16:02

Maďarsko 0:0 Česká republika

 

Počet diváků:            25 000

Žluté karty:             Lajos Somogyi (28')

                        Tamas Szilady (88')

Stadión:               Tatabánya

Muž zápasu:            Pavel Bradac

 

            Předposlední utkání kvalifikační skupiny F přineslo duel Maďarů a Čechů. Obě jedenáctky nenechaly nic náhodě a víc než po gólu oba týmy toužily po čistém kontě. Kádr domácích nastoupil v sestavě 5-3-2 , ve stejné jako tým hostí. Domácí byli od samého začátku utkání aktivnější než naši. O tom svědčí i konečná statistika střel, když pouhá jediná šla na naši gólmanskou jedničku Brata, ovšem dalších deset střel se mezi tyče nevešlo. Útočníci z Česka se na branku zaměřili dvakrát avšak Gyorfy obě střely zneškodnil. Co se  týče střel mimo branku, zde jsme byli méně úspěšní jak hosté , pouze dva pokusy. Domácí nás jasně přestříleli, neboť drželi míč 65% ze hry. Remíza nic nevyřešila a tudíž poslední kolo rozhodne, kdo doprovodí Brazílii ze skupiny na MS. Rescom do posledního utkání bude mít určitě těžkou hlavu, neboť doma musí porazit neporažené Brazilce. Maďaři, zatím držitelé druhého místa, nesmějí v žádném případě vyhrát na půdě Japonska, pokud se tak stane, náš nároďák v případě výhry určitě postoupí.

 

 

Česká republika U21 16:0 ( 8:0 ) Moldavsko U21

 

Počet diváků:            25 100

Žluté karty:             bez karty

Stadión:            Zapomeňte na body ( FC Zapomění )

Muž zápasu:            David Stanek

 

            Tým managera countera si s papírově nejslabším článkem skupiny poradil podle očekávání, možná nad očekávání. Oba týmy nastoupily v základní sestavě 4-4-2. V této čisté hře, kde napadla ani jedna karta, ovšem za to 16 branek z dvaceti domácích střel, se nejvíce dařilo útočníku Davidu Stankovi, který nastřílel neskutečných 8 branek. Vojtěch Přibyl se na domácím stadionu blýskl 5-ti zásahy, Střihavka se radoval dvakrát a Michal Horváth náš druhý útočník rozvlnil síť pouze jednou. Výkon našeho týmu byl ve všech směrech lepší než výkon Moldavanů. Držení míče 69%. Naši mladíci tak mají postup ve svých rukou a to takový, že v posledním zápase skupiny I na půdě Argentiny nesmí prohrát, lze tedy očekávat, že taktika bude jednoznačná, neinkasovat a nepustit kvalitnějšího soupeře ani k zakončení. Pokud vše vyjde, spatříme české barvy na MS.

 

Česká Republika U19   0 : 1 ( 0:1 )  Litva U19

 

Počet diváků:            25 000

Žluté karty:             Eriks Piektdienis (45')

                        Emils Ietuksitis (67')

Stadión:            AC peky arena ( AC Peky Praha )

Muž zápasu:            Andris Ubele

 

            Už podruhé nejtěsnější možná prohra myffova týmu. Nejvíce hořké je, že jedinou branku jsme shlédli už ve 4. minutě, kdy se do našich pamětí nadlouho zapsal Andrievs Kalnins. Naše jedenáctka nastoupila v ofenzivní sestavě 4-3-3 , za to hosté rozdělili síly do seskupení 4-4-2. Litvanům k vstřelení branky stačily pouze dva pokusy. Dalších pět jich Jindřicha Cetkovského branku neohrozilo, stejně tak jako našich 12 střel vedle, ovšem naši aktivnější útočníci si vytvořili ještě 5 možností k vsítění branky, ovšem štěstí dnes u nás nestálo. I přes mírnou převahu držení míče ( 54% ) naši nedokázali nic vytěžit. Útočná trojka Hrubý, Kolomazník a Palička příležitostí měla dost, ovšem finální koncovka stále postrádá kvalitu. Myff spíše měl zkusit nasadit do hry nejlepšího střelce z turnaje MS U17 2008 Zbynka Nemce či útočníka Robina Seidla, tato dvojce za jeho působení moc šancí nedostala, možná zde je příčina neúspěchu, ovšem nelze vinu na někoho svádět. Náš starší dorost se na MS určitě nepodívá, leda tak z televize. Ale i tak nezbývá poděkovat za dobrou reprezentaci

Českých barev.

 

Česká Republika (U17) 0 : 1 ( 0:1 )  Irsko (U17)

 

Počet diváků:            13 250

Žluté karty:             Jan Langer (27')

                        Vladik Jirus (32')

                        Jan Pilik (48')

                        Milo Neeson (65')

Stadión:            Dukla stadion ( Dukla Praha )

Muž zápasu:            Christopher Cronin

 

            Vyrovnané utkání. Držení míče 51% pro hosty.. Jedna branka. 3 střely domácích mezi tyče, 2 střely hostů mezi tyče. Jediné místečko ve statistice kde jsme hosty přehráli je střelba mimo branku – 6:3. Lvíčata si dnes přišly na tvrdou hru, což se po faulu slávistického mladíka Jiruse vymstilo, když z přímáku naši inkasovali.Opin zažil další hořké prohrané utkání. Ukání, které ještě mohlo náš tým dostat na MS, ovšem to by musel výsledek vypadat jinak. Další dvě utkání našich borců nemůže 7mi bodovou ztrátu na postupovou příčku dohnat a tím pádem U17 se na MS stejně jako U19 nedostane. Doufejme, že se k těmto reprezentacím nepřidá už žádná česká. Takže nezbývá opinovi poděkovat za reprezentování českých barev a popřát mu hodně štěstí na domácí scéně.

 

 

autor: counter (Slavia Praha)

—————

Zpět