Rozbor českých reprezentací a kvalifikačních skupin

08.01.2009 16:30

Kvalifikace na MS se přehoupla do své druhé poloviny a tak Vám přinášíme aktuální rozbor jednotlivých českých reprezentací, analýzu jejich kvalifikačních skupin, dosavadních výsledku a hodnocení národních trenérů. Článek zpracovat Counter, manažer českého klubu Slavia Praha.

 

Czech Republic U17 - trenér: opin

 

Jako první tým,který si představíme, je zcela změněný kádr. Po volbě nového trenéra, který by rád rezignoval, se naši nejmladší reprezentanti určitě nedočkají takového úspěchu, jako jejich předchůdci. Opin v těsném boji ve volbě o trenéra U17 nakonec vyhrál, dnes si určitě hořkost tohoto vítězství užívá plnými doušky. Jeho velmi úzký kádr, který je pouze z hráčů první ligy se potácí ve kvalifikační skupině na pozici, která náš tým na MS juniorů nedostane. Vezmeme si to hezky od začátku.

V prvním kole si náš tým poradil s papírově nejslabším článkem 1:0, když nejtěsnější možné vítězství nám vystřelil pražský slávistický mladík Šebek ve 29. Minutě. Moldavci naši branku ohrozili pouze 4mi přesnými pokusy,které se ovšem přes gólmana Cejpka nedostali, naše brankářská jednička se stala hvězdou zápasu a své čisté konto uhájila hned v prvním zápase.

            Další kolo,další soupeř, další čisté konto obrany, ale nejen obrany ale i útoku. Remíza s Irským 17-ti letým výběrem nás i nadále držela na první pozici.Ale v dalším průběhu mistrovství to bylo naposled, co jsme se ohřívali na samé špičce tabulky. Kvalita obou mužstev by se dala popsat jako naprosto stejná, počet střel mimo branku měli oba týmy shodné – 5. Ovšem i střely mimo branku skončily 5:5.

            Třetí kolo náš tým měl pauzu.Toho využili oba favoriti skupiny, Chorvatsko a Černá Hora. Jejich stabilní výkony si od tohoto kola v dalším průběhu kvalifikace urvávaly stále větší náskok. Ve čtvrtém kole se vše ukázalo jasnou notou a pokaždé si oba týmy v zápasech určovaly tón hry. Chorvatsko opinovu jedenáctku rozneslo jasně 3:0, když chorvatský útočník Pero Jaganjac si vystřílel hattrick. Stejným výsledkem Moldavsko podlehlo Černé Hoře. Čtvrtý zápas našeho výběru v pátém kole kvalifikace čekal stejný průběh,jako ve dvou zápasech předešlých. Návod na vsítění branky čeští mladící nenašli a o jedinou branku se postarali hosté z Černé hory v minutě devatenácté a odvezli si z Dukla stadionu 3 body.

            Šesté kolo a bitva na půdě Moldavců dopadla pro naše lvíčata opravdu zle. Opět nevstřelená branka a pořádný příděl.4:0. Hattrick Alexeie Chirsula a šmitec. Do sedmého kola skupiny ‘‘ I ‘‘ může náš tým vstoupit s jediným přáním, neskončit na posledním místě ve skupině. Skóre 1:8 po 5-ti zápasech není balance vhodná mistrů. Pokud se situace nezačne řešit, je možné, že naše mladíky čeká krušné období.

 

Shrnutí:

·         Kvalita týmu je nežádoucí.Manager opin by se měl zamyslet, jak chce dále pokračovat.Takhle to nepůjde.

·         Zisk titulu mistrů světa se obhájit 100% nepodaří.

·         5 zápasů . Jedna branka. A 4.místo bez naděje na postup.

·         Ani jedna hvězda v kádru

 

Opin dostává nejhorší známku za vedení národního týmu: známku 5

 

 

POS TEAM PL W D L F A PTS
1
Chorvatsko (U17)
5 3 2 0 9 1 11
2
Černá Hora (U17)
4 3 1 0 7 0 10
3
Irsko (U17)
5 1 2 2 3 5 5
4
Česká Republika (U17)
5 1 1 3 1 8 4
5
Moldavsko (U17)
5 1 0 4 4 10 3

 

 

 

Czech Republic U19 – trenér: Myffis

 

 

            Manažer myffis vyhrál poslední mistrovství světa s naší U17 a  já jen doufám,že v týmu, který převzal po Counterovi se mu podaří udržet sérii účasti na každém MS. Práci myffovi usnadňuje to, že většina našich zlatých sedmnáctiletých skončila u myffa v U19. Aktuální stav U19 každopádně vypadá mnohem lépe, než stav u opina. Naděje na postup na MS tu je, ale bude to chtít, aby náš tým opustil čtvrté místo ve skupině ‘‘ J ‘‘.

            V prvním kole jsme hostili dorostence z Jižní Korey. Papírově slabší soupeř ale ukázal, že bránit nepřijel. Ale nepřijel ani střílet branky, což se povedlo i našemu výběru. Zápas nebyl ničím specifický, plichta, která by nás mohla v závěru kvalifikace pořádně mrzet.

             V následujícím kole jsme si udělali výlet na půdu Litvy. Naši hráči mohou mít krásné zážitky z tamních památek, neboť zápas pro ně neskončil růžově.3:1 Začátek zápasu a dvě velmi rychlé branky náš tým položily. Zásah v minutě první a třetí český výběr poslal na kolena, z kterých se zvedl v minutě 62. Penaltu proměnil Martin Smolenak.Naši otevřenou hru která nepřinesla ani jednu střelu na branku umlčel v 85. Minutě další zásah do naší branky. 4 střely domácích skončily 3mi brankami za záda našeho golmana.

            Naši dorostenci si v třetím kole mohli odpočinout a soustředit se na dalšího soupeře, který na půdě Jižní Korey zvítězil 1:2. Holandsko už mělo náskok 5 bodů před našima a Jihokorejcema.Malta ztrácela bodů 6 a potácí se na místě posledním, neboť jí ve  třetím kole  6:1 doma rozdrtili Litvané.

            Čtvrté kolo kvalifikace a opět cesta do zahraničí a opět stejný průběh. Myffovo výběr podlehl na půdě Holandska 4:0 Dvě branky v poločase prvním a dvě v poločase druhém. Jasná kontrola domácího celku, který je o třídu kvalitnější než výběr náš. Myffovo taktika pro toto utkání žádala menší experiment,neboť bez nějaké kulišárny  by se nám utkání povést nemohlo.

            Náš tým v pátém kole konečně poprvé zvítězil pod vedením myffa. Poslední celek skupiny jsme porazili 1:0 , když jediný zásah zápasu si připsal do deníčku Martin Smolenak. Naši ukázali, že se dá zvítězit i v deseti což se v minulém kole nepovedlo.

            V šestém kole jsme si opět udělali výlet, a jak už to tak dopadá, opět jsme prohráli. Našim se na půdě soupeře vůbec nedaří. Prohra 1:0  v Koreji posunula Asiaty do postupového pásma, na které nám schází 6 bodů.

 

Shrnutí:

·         4 místo v tabulce, menší ztráta na postupové příčky

·         skóre 2:8 nevypadá o moc lépe,jak u opina, pouze 2 branky v pěti utkání

·         Myffis by si měl zkontrolovat sestavu a nastavit ji do plného počtu

 

Myffis dostává známku za vedení týmu: 4

 

 

POS TEAM PL W D L F A PTS
1
Litva (U19)
5 4 0 1 14 7 12
2
Jižní Korea (U19)
5 3 1 1 10 3 10
3
Holandsko (U19)
5 3 0 2 10 6 9
4
Česká Republika (U19)
5 1 1 3 2 8 4
5
Malta (U19)
4 0 0 4 2 14 0

 

 

Czech Republic U21 - trenér: Counter

 

            Counter převzal jedinou naši reprezentaci, kterou zatím trénoval trenér jiné, než české národnosti. S týmem je třeba hodně práce a bylo by na čase, aby se naši chlapci konečně předvedli v dobrém světle. Soupiska je především tvořena z hráčů, kteří se v loňské sezóně zúčastnili MS. Tým má ze všech našich výběrů nejlepší pozici do závěrečných bojů o postup. Třetí místo bude pro naše minimálně nejhorší pozice. Na postupové pásmo nám chybí pouze jeden bodík. V 5. Kole hrajeme doma proti nejslabšímu celku skupiny – Moldavsko U21. Tým ještě nedosáhl zisku ani jednoho bodu a pyšní se nejhorší obranou ze všech týmů, když hodnota inkasovaných branek se zastavila na čísle 26.

            První kolo se našemu výběru v premiéře s českým manažerem nepovedlo. Doma jsme prohráli s favoritem skupiny 0:1. Belgie zvítězila díky brance z 61. Minuty. V zápase měli hosté ovšem jen mírnou převahu. V druhém zápase skupiny Argentina doma pohodlně porazila Moldavsko 7:0

            V druhém kole čekalo Moldavsko další výklep. Příděl vstřelených branek se sice zastavil na čísle tři, ale naši předvedli na půdě soupeře velmi krásný výkon a podle očekávání zvítězili. Dvěmi brankami se blýsknul útočník FC Zapomění Michal Horváth a jednou brankou se blýsknul David Stanek. Utkání mezi Belgií a Argentinou skončilo V Belgii nerozhodně a bezbrankově.

            Třetí kolo a neporazitelnost Belgičanů trvala i nadále, doma si lehce poradili s Moldavskem a může je mrzet pouze inkasovaná branka, utkání skončilo 4:1. AC Peky arena ve třetím dějství skupiny ‘‘ I ‘‘ shlédla střetnutí našich barev s barvami argentinskými. Hosté do utkání vstupovali jako mírní favorité, ale domácí ukázali pověst českého lva a utkání, které bylo zpočátku vyrovnané dokázali chytit pod kontrolu, když Tomas Dlouhy z FC Zapomění vstřelil gól Argentincům rovnou do šatny. Poločas 1:0 pro nás. Z vedení jsme se ovšem radovali v druhé části hry pouhých 7 minut. Hosté vyrovnali v minutě 52. Dnes měli hráči klubu FC Zapomění opravdu skvělý den,když Zbynek Klecka  v minutě 78 usměrnil míč  přímo do sítě a domácí se mohli zaslouženě radovat. Hosté opět toužili po vyrovnání, ovšem chyby ve vlastním vápně se dopustil Even Lynch, když na zem poslal Vojtěcha Přibyla opět z FC Zapomění. S penaltou si poradil David Staněk a určil tak konečný stav 3:1 Zbyněk Klecka se stal mužem zápasu a poslal náš tým na druhou příčku ve skupině.

            Čtvrté kolo nám přineslo studenou sprchu. Přestože Argentina se na půdě Moldavska vzpamatovala a vyhrála 7:0, my jsme tentokrát selhali. Belgičané nás doma jasně přehráli 4:0 a tímto vítězstvím se stali jasnými účastníky MS U21.

            U21 může být s národním týmem jediným účastníkem MS. Stačí doma porazit Moldavsko a doufat, že Argentina na Belgii bodově neuspěje a jsme jeden malinký krůček od postupu.

 

Shrnutí:

·         Nejlepší postavení v boji o MS ze všech českých reprezentací

·         Jediný tým z našich, který nemá záporné skóre – 6:6

 

 

Counter za své vedení týmu dostal známku: 2

 

 

POS TEAM PL W D L F A PTS
1
Belgie (U21)
4 3 1 0 9 1 10
2
Argentina (U21)
4 2 1 1 15 3 7
3
Česká Republika (U21)
4 2 0 2 6 6 6
4
Moldavsko (U21)
4 0 0 4 1 21 0

 

 

 

Czech Republic NT - trenér: Rescom

 

Rescom jako lídr české ligy a určitě nejzkušenější hráč z řad českých managerů vede Národní tým už od samého počátku a letos by se mu mohlo povést dostat se na MS. Tým je zatím na pozici poslední, což je v jeho případě 4. Místo. Ovšem ztráta na postup jsou pouhé dva body.  Jeho cesta zatím vypadá velmi slibně a snad nám trocha píle přinese tu čest zúčastnit se MS. Já sám doufám, že rescom to dotáhne do šťastného konce.

První kolo a bitva v Japonsku. Tři branky, ani jedna vstřelená naším hráčem. Japonci si začátek zkomplikovali sami, když ve třetí minutě si vstřelil vlastní gól Yukimitsu Egami

a naši fanoušci mohli jásat. První poločas náš tým zvládl na výbornou a vedl 0:1, ovšem v druhé části utkání další dvě japonské branky už skončili v síti naší. Japonci utkání ovládali ve všech směrech a zaslouženě vyhráli. V druhém zápase skupiny se body dělily mezi Maďarskem a Brazílií.

Druhé kolo se velmi dobře povedlo Brazilcům, kteří našeho přemožitele doma rozválcovali 5:1. Naši doma podlehli Maďarům 0:2, když v druhé části prvního poločasu hosté vsítili dvě branky, bylo dobojováno. Pouhé tři střely na bránu našich nestačili ani k jedné gólové trefě. Zato dvě střely  Maďarů skončily pro hosty úspěšně a obě splnily svůj účel.

Ve třetím kole se opět plichtilo a to mezi domácím týmem Maďarska a týmem Japonska. Naši nedokázali na půdě Brazílie zvítězit v krásném utkání, které skončilo 4:2. Paulo Augusto Fernandes ve třetí minutě rozvlnil naší síť. V minutě 34. se  radovali hosté, když Jan Foldyna napřáhl z dálky a vyrovnal. Naše radost ovšem trvala pouhou minutu a Paulo Augusto Fernandes, střlec první branky domácích, opět skóroval. Po první půli domácí vedli 2:1. Druhý poločas po 7mi minutách opět viděl branku, domácí zvýšili na tři jedna. Skóre se opět měnilo v minutě 60. A to hned dvakrát.Nejdříve Jaroslav Hrdina snížil na 3:2, ale po rozehrání Paulo Augusto Fernandes si vystřelil hattrick a podtrhnul svým jménem konečný stav zápasu. Brazilci ukázali svou sílu hlavně v rychlých gólech, které s naší psychikou velmi zaházeli.

Čtvrté kolo, dva dny před Vánocemi a povedený dárek pro naše fanoušky. Japoncům jsme vrátili vše i s úroky. Vyrovnané utkání rozhodl stoper Jakub Wojnar a poslal nás 11 minut před koncem do vedení, které jsme si uhlídali. Naše první vítězství po debaklu na půdě Brazílie by mohlo velmi pomoct psychice hráčů a ti snad v dalších dvou zápasech  dovedou náš výběr o dvě příčky výše.

Opravdu je zde vidět, že rescom s týmem pracuje velmi dobře a jeho práce si zaslouží odměnu. Všichni určitě držíme palce, když je ta hra tak pěkně rozehraná.

 

 

Shrnutí:

·         Skóre 4:8 a pouze dva body ztráty na postupové příčky

·         Naši pro postup musí zvítězit v Maďarsku aspoň o dvě branky a doufat, že Maďaři v posledním kole v Japonsku remizují.

 

 

Rescom dostává za vedení týmu známku: 2

 

 

POS TEAM PL W D L F A PTS
1
Brazilie
4 3 1 0 12 3 10
2
Maďarsko
4 1 2 1 2 3 5
3
Japonsko
4 1 1 2 3 7 4
4
Česká Republika
4 1 0 3 4 8 3

 

 

 

—————

Zpět