Postoupí ČR na MS?

24.02.2009 14:37


Dnes večer se dozvímě odpověď na otázku, za se České reprezentaci povede historický úspěch a postoupí na MS či nikoli. Šance jsou pramalé, avšak naděje umírá poslední.

 


 


Česká republika bojuje o postup na MS v kvalifikační skupině F (tabulka zde) spolu s Brazilci, Maďary a Japonci. Před posledním kvalifikačnímkolem (začíná dnes od 19 hod) jsou jistými postupujícími Brazilci a na MS je pravděpodobně doprovodí Maďaři. Ovšem Český tým má ještě malou naději, že Maďary v tabulce předběhne a kvalifikuje se na MS.

V posledním kole Češi na Moravian Stadium vyzvou dosud neporažené Brazilce a pokud chtějí domácí pomýšlet na postup na MS musí bezpodmínečně vyhrát a ještě doufat, že Maďaři nevyhrají v Japonsku anebo že Japonsko neporazí Maďary o více gólů než Češi Brazilce. Vskutku zapeklitá situace. Porazit Brazílii s kádrem plným superhvězd je historický úkol a dnešní večer ukáže, zda není nad naše síly.
Podle našich zdrojů nastoupí naši v ofenzivní sestavě 433 a budou doufat, že někdo z trojice útočníků Hrdina, Amost, Bradac dokáže překvapit brazilskou obranu a překonat soupeřova brankáře. Nový předseda ČMFS Ivan Dolník se údajně pokusil brazilce podplatit s tím, že jim už přece o nic nejde a že ti šmatláci z Maďarska se přece nemůžou dostat na MS. Ale brazilci to odmítli se slovy "víte, my tam u nás v Brazílii kapříky moc nejíme". Brazilci tak do zápasu půjdou v plné síle a nebudou šetřit žádného ze svých klenotů. O to težší bude uspět. Ivan Dolník je skeptický: "když nezabrali kapříci,
tak nám nepomůže už ani pánbůh". O něco optimističtější je reprezentační trenér Rescom: "Šance tu je. Jde o to, jak se o ni kluci poperou. Rozhodl jsem se v týmu udělat pár změn kvůli klesající motivaci některých z hráčů a tak doufám, že ti, které jsem na zápas nominoval, mě ani český fotbal nezklamou."

Zápas, ve kterém jde o všechno, můžete sledovat od 19 hodin SEČ zde: ČR vs Brazílie, fanděte s námi! (pro server do.1 klikni zde a pro do.2 zde)

—————

Zpět