Czech-Slovak Tournament - preview čtvrtfinále

14.03.2009 16:19

V pondělí vstoupí Czech-Slovak Tournament do své čtvrtfinálové části. Osm nejlepších klubů si to rozdá o postup do semifinále, čtyři z nich se s turnajem budou muset rozloučit. Osmifinálové dvojice skýtají různé typy soubojů - od duelů favoritů turnaje, přes bojů "trpaslíků s obrem" až po souboj dvou outsiderů. Více informací vám přináší toto preview:

 

CZECH - SLOVAK TOURNAMENT - PREVIEW ČTVRTFINÁLE

 

Wilde amseln - FK Panthers ZLÍN

Pro mne jeden z nejjednoznačnějších zápasu čtvrtfinále, junioři ze Zlína překvapily již postupem z osmifinále a nyní již nemají co nabídnout. Slabý brankář  a záloha jsou doplněny průměrnou obranou, která na vynikající útok Amselnu včele s Andrew Schneidrem nebude stačit. Naproti tomu Amseln disponuje vyrovnaným kádrem s reprezentačníma zkušenostma a určitě si bude chtít dojít pro snadný postup do semifinále.

Hvězdy Amselnu: Schneider, Havik, Lichovnik a reprezentanti ze zálohy
Hvězdy Pantherů: V porovnání se soupeřem žádné

Tip na výsledek: Zlín nejspíše zkusí ubránit remízu, ale přesto tipuju 3:0


FK Sokol Křemýž - FC Baník Metálka

Druholigový celek z Křemýže přivítá na domácím hřišti prvoligový FC Baník Metálka, právě výhoda domácího prostředí z tohoto zápasu dělá nejvyrovnanější z celého čtvrtfinále. Kvalitní a vyrovnaný celek Metálky se pokusí prosadit přes obranu domácích pod taktovkou největší hvězdy zápasu Erazema Bratoze. Metálka v předchozím kole vyřadila našeho zástupce v junirském mezinárodním poháru, což její hráče určitě povzbudí.

Hvězdy  Křemýže: Bratoz, Bednarik
Hvězdy Metálky: Safran, Pokorny, Vyskocil, Skala

Tip na výsledek: V tomto vyrovnaném zápase bude mít lehce na vrch Metálka, tipuji to na 0:1

 

(předcházející část preview vytvoři Myffis)


FC Petržalka - FC Zapomnění

V minulém kole Petžalka vyřadila tým Legio VII Augusta FC a prodrala si tak cestu do čtvrfinále turnaje. Petžalka se může opřít především o kvalitní zálohu v čele s Martinem Zhorelou. Přestože v dresu Petrželky nehraje žádná výrazná mladá hvězda, působí tým kompaktním dojmem a vyřazením Legio VII dokázal, že může konkurovat i silnějším kádrům. Naopak tým Zapomnění je hvězdami doslova přeplněný. Reprezentanti Marek, Klecka, Pribyl, Kovac, Horvath a Palicka patří k nejlepším hráčům celého turnaje. Síla kádru tak jasně hovoří ve prospěch hostů z Liberce a pokud se jim zápas vydaří, lze očekávat
hladkou výhru.

Hvězdy Petržalky: Supa, Zhorela
Hvězdy Zapomnění: Marek, Klecka, Pribyl, Kovac, Horvath

Tip na výsledek: Postup Petržalky by byl překvapením. 0:2


woodford green fc - RC Victoria Moravia

Poslední čtvrtfinálový zápas proti sobě svede dva favority celého turnaje. Woodford green prochází zatím turnajem bez zaváhání a bez inkasované branky. Hlavní zásluhu na tom má brankář Jakub Farkas, největší hvězda Woodfordu i celého slovenského juniorského fotbalu. Brankář Farkas je nejsilnějším článkem domáciho mužstva, ale i na ostatních pozicích má manažer Kosto k dispozici velmi kvalitní hráče. Zejména útočné duo Valent - Juvanc stojí za pozornost a pravděpodobně bude nepříjemně zaměstnávat obránce Moravie. RC Moravia se může opřít o vyrovnaný kádr (snad kromě slabšího brankáře), který v minulém týdnu rozšířil útočník Jim Harmens. Ve vzájemném duelu musíme očekávat vyrovnaný souboj s těsným výsledkem.

Hvězdy woodford: Farkas, Valent, Fedor, Juvanc
Hvězdy Moravie: Akers, Valadas, Harmens, Todda

Tip na výsledek: Věřím v bezbrankovou remízu s více střelami pro můj klub - 0:0 (postup Moravia na více střel na bránu).

(Druhá část preview vytvořena rescomem).

—————

Zpět