Czech-Slovak Tournament - preview 3.kola

28.02.2009 08:30

Již za dva dny se rozhodne, které týmy postoupí do čtvrtfínale Czech-Slovak Tournament a přiblíží se tak k vítězství trofeje a soudku piva. Los 3. kola přinese celou řadu zajímavých soubojů, tady je jejich preview:

 

CZECH - SLOVAK TOURNAMENT - PREVIEW 3.KOLA

FC Petržalka - Legio VIII Augusta FC

Očekává se velmi vyrovnaný zápas. Oba týmy mají k dispozici velmi kvalitní juniorské kádry. K oporám Petržalky patří slovenští junioři Martin Zhorela (MC), Miroslav Tekel (DC) a brankář Tadeas Supa. Tým Legio VIII má k dispozici skvělého českého reprezentanta Adama Zbořila (MC) a mladé útočnické duo Tomas Hruby - Robin Seidl. Právě v útoku je nejvyditelnější rozdíl mezi oběma kluby a pravděpodobně tento rozdíl rozhodne ve prospěch Legia. Přesto však šance Petržalky nejsou vůbec špatné a pokud manažer Rasno vymyslí kvalitní taktiku, může domácí celek zvítězit.

tip: 1:1 (Legio postoupí díky většímu počtu střel).


Wilde amseln - fk Vrbican

Souboj německého útoku a slovenské obrany. Zatímco v obraně i záloze jsou oba týmy víceméně vyrovnané, v útoku se slovenský klub se svým německým kolegou nemůže rovnat. V drese Wilde amseln v současnosti působí jedna z největších hvězd německého fotbalu, 21letý útočník Andrew Schneider, který se již niní může pochlubit 14 brankami v neměckých juniorských reprezentacích. Rovněž jeho další spoluhráči - James Schwering a Kan Heiter - se řadí mezi prvnotřídní útočníky (v Německu údajně této trojicipřezdívají díky jejich rychlosti a střelecké potenci "Das Messerschmitt Trio") a hlavně díky nim patří Wilde amseln k favoritům celého turnaje. Tým FK Vrbican na druhou stranu má velmi slabý útočný potenciál, avšak kvalita jeho zálohy je vyšší než kvalita zálohy soupeře. Klíčovou otázkou zápasu tak zřejmě bude, zda si slovenská obrana dokáže poradit s německými Messerschmitty.

tip: 3:0

woodford green fc - Afrikans

Pro mě osobně jeden z nejzajimavějších zápasů 3.kola turnaje. Soboj dvou slovenských špičkových klubů, které pravidelně okupují horní příčky první ligy. Oba kluby mají velmi kvalitní a široký juniorský kádr. Největší hvězdou domácích a bezesporu největším talentem celého slovenského fotbalu je brankář Jakub Farkas, který již teď ve svých 20 letech patří k nejlepším brankářům celého Dugoutu. Afrikans se zase mohou pochlubit skvělým obráncem Stefanem Racekem. V záloze a útoku svého soupeře woodford lehce předčí, ovšem rozdíl mezi oběma kádry není příliš velký. Jakub Farbas však bude pro střelce z Afrikans nerozlousknutelným oříškem, a tak v tomto zápase jsou favorizováni domácí.

tip: 2:0


Real Plasma - FK Panthers ZLÍN

V Magneton Aréně se utkají dva české kluby, z nichž ani jeden rozhodně nepatří k favoritům turnaje. O to cenější pro jednoho z nich bude postup do dalšího kola. Panteři ze Zlína mají o poznání horší juniorský kádr než jejich prvoligový soupeř. V ani jednom klubu však nenajdeme mládežnickou hvězdu většího kalibru (vyjímkou je snad jen 21 letý brankář Plasmy Valentyn Svoboda). Nejvyditelnější je rozdíl mezi oběma týmy v záložních řadách, kde Plasma jednoznačně převyšuje Pantery. Bude zajímavé sledovat, jak se Zlín popere o svoji šanci na postup do dalšího kola a zda Plasma soupeře nedopcení.

tip: 3:1


Slavia Praha - RC Victoria Moravia

Jak moravané, tak i slávisté patří k české klubové špičce a ligové tabulce v současnosti bojují o titul. Pohled na jejich juniory však jednoznačně vyznívá ve prospěch hostů. RC Victoria patří k hlavním favoritům turnaje, má sice slabého brankáře, ale ostatní části týmu jsou velmi solidní. Obranu zdobí dvě superhvězdy Hollis Akers a Akin Acarsoy a v útoku září další superhvězda Diogo Valadas. Slavia se může na druhou stranu spolehnout především na hostujícího brankáře Giraye Aksungura a útočníka Knoxe Ibbota. Přestože je favoritem zápasu Moravie, najdou se v jejím kádru slabá místa. Jestli jich dokáží slávisté využít, mohou to brňanům pěkně osladit.

tip: 0:2


FK Sokol Křemýž - FC Barofka Plzen

Na stadionu s poetickým názvem "U kravína" si to o postup rozdají dva české kluby z Second Division A. Kvalitnější juniorský tým mají domácí Křemýžáci, tudíž jsou mírnými favority. Plzeň má mezery v kádru především v záloze a útoku, avšak ani sestava Křemýže není příliš dobře vybalancovaná a výraznější hvězdu v ní rovněž nenajdeme. Jak Plzeň, tak i Křemýž tak rozhodně nepatří k favoritům turnaje a velkým úspěchem pro jeden z klubů bude již samotný postup do dalšího kola. Očekává se vyrovnaný zápas a vydřený postup Sokolu.

tip: 0:0 (Křemýž postupuje na větší počet střel na bránu)


Ondra team Liberec - FC Baník Metálka

Favoritem tohoto duelo jsou hosté. V kádru mají hned několik velmi slibných mladíků - v bráně Oldrich Safran, v záloze Cermak, Vyskocil a Tessier a v útoku dvojice Laas, Skala. K oporám domácích patří útočník Ladislav Suchy a brankář Lojzek Chod. Viditelný na hřišti bude především rozdíl v kvalitě zálohy, kde Metálka tým z Liberce jednoznačně předčí. Hosté by si tak v tomto zápase neměli nechat postup ujít.

tip: 1:3


FC Zapomnění - Orlová United

Zapomnění je jedním ze žhavých kandidátů na vítězství v turnaje. Přestože má Orlová velmi kvalitní juniorský kádr, neměl by být postup pro domácí žádný problém. V drese libereckého klubu pravidelně nastupuje řada českých U21 a U19 reprezentantů. Hráči jako Marek, Klecka, Horvath a Pribyl patří vůbec k nejlepším mladým hráčům, kteří pobíhají po českých trávnících. Šance Orlové jsou dost nízké.

tip: 2:0

—————

Zpět